Horkovzdušné komory

Po mnoho let HB navrhuje, vyrábí a instaluje klimatické komory (hot rooms) pro pasterizaci vaječného prášku.

Proces sušení
Přeměna vaječného bílku v prášek je velmi specifický proces. Vaječný bílek není před sušením pasterizovaný. Je proto nezbytné před jeho sušením odstranit přítomnou glukózu. Tento krok je důležitý, aby se předešlo Maillardově reakci (chemická reakce, kdy vlivem tepla dochází k redukci cukrů a aminokyselin). Prášek z vaječných bílků je v dnešní době vysoce funkční a snadno dosažitelný.

Pasterizace
Odstranění cukrů se obvykle provádí za použití bakteriální nebo kvasinkové fermentace (kvašení), po které se produkt suší rozprašováním. Po usušení vaječného bílku musí být tento prášek pasterizován. To je prováděno ve speciální komoře v období 14 dní. Až když je bakteriální hladina přijatelná, tak je produkt zkontrolován a uvolněn z komory.

Naším zákazníkem je mimo jiné belgická firma OVOBEL.

 

Sdílet

KONTAKT

HB KRAKO s.r.o.
Na aleji 570
691 56 Hrušky
Czech Republic

 

IČ: 25589407
DIČ: CZ25589407

 

Telefon: +420 519 343 555
Fax: +420 519 343 666
E-mail: info@hbkrako.cz

KDE NÁS NAJDETE?

© 2014 - HB Group Almelo BV, HB Krako