Zlepšení výkonnosti rozprašovacích sušáren

Mnoho výrobců, kteří používají pro svou výrobu rozprašovací sušárny ze zkušenosti ví, že některé produkty jsou hůře vysušitelné. Některé produkty mohou být vysoušeny pouze v zimním období.  Nicméně, v horkých oblastech bez zimního období musejí výrobci hledat jiná alternativní řešení.  V mlékárenském průmyslu mají výrobci sušených syrovátek problémy zejména v případě, kdy krystalizace laktózy není dostatečná nebo syrovátka obsahují složitější deriváty laktózy jako je například kyselina mléčná a galaktóza.

Energie
Rozprašovací sušárna je velkým spotřebitelem energie. Odvlhčování zlepšuje využití této energie zvýšením kapacity sušeného vzduchu a umožněním vyšší teploty vstupního vzduchu. Bez ohledu na způsob vytápění, je více hospodárné používat malé množství vzduchu při vysoké teplotě než velké množství při nižší teplotě pro danou odpařovací kapacitu. Jednoduše proto, že energie použitá k ohřevu velkého objemu vysoušecího vzduchu na teplotu výstupního vzduchu je plýtváním.

Doba návratnosti
Velký počet průmyslových výrobců prášků už zjistilo výhody použití HB odvlhčovacích systémů. Nejenom výrobci z horkého podnebí v Asii v nich vidí velké možnosti, ale také u producentů z chladnějších oblastí Evropy je tendence k použití našich odvlhčovacích systémů. Jednoduchým krokem je dosaženo zvýšení kapacity nezávisle na klimatických podmínkách a to výrobci nejvíce oceňují. Odvlhčování není zadarmo, přesto je návratnost instalace našeho odvlhčovacícho systému menší než jeden rok. Nic nenaznačuje, že by ceny energie měly klesnout a se současným důrazem na snižování produkce CO2, je zde ještě více argumentů pro optimalizaci rozprašovací sušárny.

Sdílet

KONTAKT

HB KRAKO s.r.o.
Na aleji 570
691 56 Hrušky
Czech Republic

 

IČ: 25589407
DIČ: CZ25589407

 

Telefon: +420 519 343 555
Fax: +420 519 343 666
E-mail: info@hbkrako.cz

KDE NÁS NAJDETE?

© 2014 - HB Group Almelo BV, HB Krako

Tato stránka využívá soubory cookies za účelem zlepšení použitelnosti. Prohlížením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich užíváním. Více informací o cookies

x